Tips til køb af ny bil

Bedste bil ever

At købe en ny bil er jo altid fedt. Bare processen med af finde den rigtige, og få prøvet en masse, elsker vi.

Da konen havde fået nyt job, med en transport på 218 km hver dag, var vi nødt til at finde en søster til Leafen, som ikke har rækkevidden til sådan en tur, uden at skulle lade ud hver eneste dag. Havde konen kunne lade på jobbet, var det lige meget, men det kan hun desværre ikke, og der er heller ikke ladere tæt på.

Så vi tog ud og prøvede ID4, Enyaq, Audi Q4, Kia EV6, Volvo XC40, BMW IX3, Model Y, som der var på markedet på det tidspunkt.

Pga. konens dårlige knæ, og at vi ikke bliver yngre, ville vi have en SUV denne gang. Rart med en bil vi bare sætter os ind i, og ikke ned i.

Uden at have prøvet nogen af dem, var jeg sikker på at det skulle være Model Y. Det var konen ikke så sikker på.

Vi prøve dem alle, på nær Model Y, og fandt frem til at ID4, vandt første runde. Det var den vi følte os bedst tilpas i.

Bestilte så tid ved Tesla, til en prøvetur, og den var som forventet rigtig god at køre i, men syntes der manglede lidt.

Snakkede med sælgeren efter turen, og han sagde så, at man kan ikke prøve biler med en uges mellemrum, og så sammenligne dem. God pointe.

Bestilte tid ved Tesla ugen efter igen, og kørte en tur. Rigtig fin bil og den vinder ved anden prøvekørsel.

Direkte ud til VW, og prøve ID4, med alt i udstyr, for det var den variant vi gerne ville have.

Med prøveture så tæt på hinanden, var det ikke svært at vælge. Det blev ID4, da vi synes den kører bedre, og at sæderne er langt bedre. Dog knap så hurtig.

Softwaren vinder Tesla på, suverænt over alle de andre, men de kommer vel efter det på et tidspunkt.

I de uger hvor vi prøvede biler, havde jeg meldt mig ind i Facebook grupperne, for de forskellige modeller, for at se om der var generelle fejl, som der blev skrevet om hele tiden.

Hver model sine udfordringer, men mest småting, som også bliver rettet af fabrikkerne. Det er i hvert fald en god måde at få viden om bilerne.

Nu vidste vi hvilken bil det skulle være. En ny fra VW kunne vi ikke vente over et år på, så ind på Bilbasen finde pågældende model.

Holdt øje med markedet et par uger, og fandt så en i Odense.

Ud og prøve den, bare fordi vi kunne, og skrev så under på den, og fik den leveret en uge senere.

Den er importeret fra Frankrig, og havde kørt 13.000 da vi købte den. Det eneste udstyr der manglede var træk, men det blev hurtigt eftermonteret.

En smertefri process, og vi er rigtig glade for den, selv om VW ikke er de skarpeste til at få lavet/opdateret deres software.

Der er nogle funktioner der ikke virker efter hensigten, men det er med i de nye opdateringer, kan jeg se i ID4 gruppen på Facebook.

Uanset hvilken bil du måtte vælge, så find Facebookgruppen, for den model. 

Der er så megen videndeling, og hjælp, at det ville jeg nødig have undværet. Hverken på Leafen eller ID4.

Held og lykke med at finde din nye bil. Uanset hvilken du vælger, vil du elske at køre i den. En gang el, altid el.